In het boek ‘Het Kado – Mijn vader sterft’ dat 13 december verschijnt, brengt de bekende Haagse Tika Stardust voor het eerst haar roerige jeugd voor het voetlicht. Met rauwe scènes en tragikomische bespiegelingen schetst de schrijfster een beeld van hoe een kind zich ontwikkelt bij psychisch beperkte ouders.

‘Misschien kan ik mijn oude , zieke vader meenemen in de auto. Onderweg open ik dan de passagiersdeur en dump ik hem in een greppel. Soms moet je uit sociale overwegingen het lot een handje helpen.’

De 50-jarige Tika heeft haar leven, ondanks een traumatische jeugd, goed op orde. Tot ze na 35 jaar stilte een telefoontje krijgt van een verpleeghuis, dat haar psychisch ontspoorde vader zwervend is aangetroffen. ‘Ik heb geen zin erheen te gaan en tegelijk kan ik niet wachten. Nu heb ik eindelijk de kans om de cirkel rond te maken. In zijn huis ligt een schat verborgen: bewijsmateriaal van hoe het vroeger is geweest.’

“Een indruk-wekkend verhaal. Schrijnend, verdrietig, bij vlagen geestig. In een hoog tempo verteld met een directe aansprekende taal. Soms kreeg ik het gevoel dat niet alleen hoofdpersoon Tika een klap voor haar kop kreeg, maar ikzelf, als lezer, ook.”

– Schrijver Hans Muiderman

Landelijke bekendheid

Tika Stardust verwierf vorig jaar na het verschijnen van haar boek Een stukje liefde landelijke bekendheid door de talkshow van Eva Jinek en een paginagroot interview in de Volkskrant. Tika is een veelgevraagd publiekelijk spreker op haar vakgebied sociaal-erotische dienstverlening aan mensen met een beperking. Er worden regelmatig documentaires over haar gemaakt, onlangs nog door de Taiwanese televisie. Tika heeft opgetreden bij TedxAmsterdam en Humanitas heeft haar een dienstverband aangeboden om haar expertise in te zetten.

Het Kado – Mijn vader sterft is na de fictieve roman Een ander slot (1990) en het fotoboek Een stukje liefde (2016) Tika’s derde en meest persoonlijke boek.

Bestel het boek via onderstaand formulier. Maak tegelijkertijd 19,95 over naar AC van de Weetering via NL20INGB0000393189 plus verzendkosten (3,50), en je ontvangt het boek binnen 5 dagen.

JA! IK BESTEL HET BOEK!

[wpforms id=”117″]

21272328_1928236640728004_7009478650512464982_n

Titel: Het Kado. Aantal blz: 240. Prijs: 19,95.
Vormgeving: Erik Cox – www.erikcox.nl
Eindredactie: Tanya van der Spek. www.tanya.nl
Coverfoto: Joosje Hooimeijer.

Categorieën: Blog