In het boek ‘Het Kado – Mijn vader sterft’ brengt de Haagse Tika Stardust voor het eerst haar roerige jeugd voor het voetlicht. Met rauwe scènes en tragikomische bespiegelingen schetst de schrijfster een beeld van hoe een kind zich ontwikkelt bij psychisch beperkte ouders.

Tika heeft haar leven, ondanks een traumatische jeugd, goed op orde. Tot ze na 35 jaar stilte een telefoontje krijgt van een verpleeghuis, dat haar psychisch ontspoorde vader zwervend is aangetroffen. ‘Ik heb geen zin erheen te gaan en tegelijk kan ik niet wachten. Nu heb ik eindelijk de kans om de cirkel rond te maken. In zijn huis ligt een schat verborgen: bewijsmateriaal van hoe het vroeger is geweest.’

“Een indruk-wekkend verhaal. Schrijnend, verdrietig, bij vlagen geestig. In een hoog tempo verteld met een directe aansprekende taal. Soms kreeg ik het gevoel dat niet alleen hoofdpersoon Tika een klap voor haar kop kreeg, maar ikzelf, als lezer, ook.”

– Schrijver Hans Muiderman

Het Kado bestellen

Nu: 10 euro.

Bestel het boek via onderstaand formulier. Maak tegelijkertijd 15 euro over naar AC van de Weetering via NL20INGB0000393189 plus verzendkosten (4,50), en je ontvangt het boek binnen 3 dagen.

[forminator_form id="746"]