15 december op de radio: de VPRO radiodocu Tika van Serin Utlu over intimiteit en seksualiteit voor mensen met een beperking.

Mensen met een beperking hebben dezelfde behoefte aan intimiteit of seksualiteit als ieder ander mens, dus goed dat dit thema bespreekbaar wordt. Zodat mensen met een handicap ziekte of ouderdom, die deze behoefte hebben en dit niet zelf (meer) kunnen regelen, ‘gehoord worden’  Wat zou het mooi zijn als we dit net zo makkelijk regelen zoals we eten, drinken en ADL regelen als daar behoefte aan is.
Ruud had een vriendin die mij jaren terug benaderde. Toen ik Ruud leerde kennen was hij best al behoorlijk beperkt door de spierziekte die hem trof toen hij student economie was. Toen kon hij nog met moeite een flesje drinken naast hem pakken, inmiddels kan hij niets meer vasthouden of aanraken. Zicht en spraak zijn ook enorm achteruit gegaan.
Trots op hem: dat hij het altijd leuk vind om mee te doen om inzage te geven in een verborgen wereldje. We lachen vaak, ook als ik een selfie probeer te maken terwijl ik tegelijk hem een trekje van z’n sigaret probeer te geven.
Natuurlijk voel ik met mensen die ik al jaren regelmatig bezoek een enorme band.
Categorieën: Media